keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Pennut ovat syntyneet :)

Fani pyöräytti maanantai-tiistai välisenä yönä maailmaan 4 komeaa poikaa ja yhden hurjan pienen tyttösen.
Synnytys sujui hyvin, ilman ongelmia. Fani lämmöt laskivat jo sunnuntai iltana 37 asteeseen ja maanantai iltapäivästä se alkoi olla tosi levoton, läähätti ja kaivoi synnytyslaatikkoaan. Noin klo.23.05 alkoivat selvät supistukset näkyä ja ensimmäinen pentu "Alku" syntyi klo.23.40. Painoa tällä herralla oli 162g. Toista pentua saatiinkin sitten odotella melko kauan ja hiukan alkoi jo tulla huoli, että oliko jokin nyt hullusti. Viimein klo.0.55 syntyi poika "Adonis". Hän painoi 191g. Seuraava herra "Amiraali" pyörähti maailmaan klo.01.40 ja painoa oli 209g. Tätä jässikkää Fani sai oikein kunnolla ponnistaa :)
Toiseksi viimeisenä syntyi "Amor"-herra klo.2.22, 164g painavana. Ja kaikkein viimeisimpänä klo.3.10 pienen pieni "Aarre" -neiti, jolla painoa oli vain 100g.

Kaikki pennut olivat virkeitä syntyessään, jopa pieni Aarre! Aarteelle on annettu nyt myös äidinmaidonkorviketta ja puppyboosteria, että neiti varmasti saisi tarpeeksi ravintoa. Onneksi Aarre menee myös hanakasti imemään ja tuntuu muutenkin reippaalta tytöltä. Tänä aamuna hän painoi jo 105g eli toivoa on neidin selviämisestä! :)

Ihan ilman huolia ei kaikki synnytyksen jälkeen ole mennyt. Fani oli tiistai iltana kovin levoton ja läähätti paljon. Soitin päivystävälle eläinlääkärille ja vietiin Fani samana iltana tutkimuksiin. Neidin tulehdusarvot olivat kohollaan, joten sai nyt antibioottikuurin ja lääkärillä myös kalsiumpistoksen. Fani edelleen läähättää, jonkin verran muttei enää ole lainkaan niin levoton eli eiköhän neiti pian pääse täysin rinnoin nauttimaan äitiydestä ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti