maanantai 16. syyskuuta 2013

Syksyn sävelet

Syksy on saapunut ja sen mukana on muutettu takaisin Tartoon viettämään viimeistä syksyä täällä. Nopeasti on aika mennyt ja jouluna saadaan koirien kanssa etsiä uusi koti Suomen puolelta :)
Koirien syksyyn ei kummempia kuulu.. Lyyti pyörähtää täällä Tartossa muutamassa näyttelyssä, josko saataisiin viimein se puuttuva SERT ja neiti valioituisi Suomen, Viron ja Latvian muotovalioksi. Lyytin osalta suunnitelmissa on myös luolakokeeseen osallistuminen, agilityn treenailu sekä jäljen kokeilu.
Fani nauttii terveen koiran elämästä. Neidin kanssa treenaillaan agilityä sen mukaan, miten se jaksaa ja haluaa tehdä. Fanin olisi myös tarkoitus päästä nuuskimaan jälkeä jossain vaiheessa syksyllä. Samoin jokunen näyttely täytyisi Fanillekin kalenteriin mahduttaa, josko sillekin saataisiin se yksi puuttuva SERT ja rouvasta tulisi siis Viron ja Latvian MVA. Fanin osalta syksyn harrastelut tehdään kuitenkin täysin jaksamisen mukaan. Niin kauan tehdään ja touhutaan, kun Fanilla on kivaa ja se selvästi haluaa tehdä. Fanin sterilisaatio on suunnitteilla myös myöhemmin syksyllä.

Kesän lopulla(18.8) Fani piipahti Porin ryhmänäyttelyssä. Tuomarina toimi Maria Talvitie. Mitään sen kummempaa menestystä ei tullut. Oli kovin kuuma päivä ja Fani ei jaksanut/halunnut liikkua oikein yhtään, joten esiintyminen oli melko huonoa. Tuloksena EH, kuitenkin ihan mukavan arvostelun kera.
"Erinomainen tyyppi. Hyvä pää, mutta hieman vaaleat silmät. Hieman pitkä lanneosa. Niukat etukulmaukset. Hyvä ylälinja ja häntä. Liikkuu edestä löysästi ja takaa ahtaasti. Hyvä karvanlaatu."

Hupi ja Lyyti pyörähtivät Tampereen ryhmiksessä 31.8. Tuomarina toimi Åke Cronander. Lyyti oli mahtavasti ERI AVO2 SA PN4. Hupi puolestaan hienosti ERI JUN2!
Tässä molempien arvostelut(vapaasti suomennettuna), ensimmäisenä Lyyti:
"Hyvä kokonaisuus, hyvin muodostunut pää, kaunis ulkomuoto. Hyvä kaula ja rintakehä. Hyvä rakenne ja mittasuhteet. Hyvät kulmaukset ja häntä. Hyvä luusto. Ei parhaassa mahdollisessa karvassa. Liikku hyvin, hyvä seisonta"
ja sitten Hupi:
"Erittäin hyvä kokonaisuus. Urosmainen, hyvä pää. Hieman suuret korvat. Hyvä yleisilme. Hyvä kaula ja rintakehä. Hyvä rakenne, tarvitsee lisää massaa. Hieman pitkä lantio. Hyvä turkki. Riittävät kulmaukset. Liikkeen tulisi olla tasaisempaa."

Kettua ehdittiin myös käydä haukkumassa ennen Tartoon lähtöä. Matkassa oli mukana Fanin ja Lyytin lisäksi Mari ja Pihka. Fanilta tuli muutama hyvä haukku ja osasipa tuo liikkua takaperin putkessa ja ryömiä ahdingon läpi väärään suuntaan, mahtaako sellaisista taidoista olla hyötyä missään? Fanin mielestä paljon kivempaa olisi ollut, jos olisi päässyt tervehtimään paikalla olleita miehiä, jotka vetivät treenin. Ei sen ketun niin väliä... :D
Lyyti puolestaan meni eikä meinannut! Se oli ihan täysin eri koira, mitä aikaisemmin luolalla. Ennen se on ollut hieman laiska haukkumaan ja luolassa liikkumisestakin on puuttunut se jokin. Nyt se ryntäsi suoraan ketun pesän reikäpeltiin kiinni ja oli niin vihainen, ettei moni tiedäkään! Se myös liikkui luolassa todella nopeasti. Lyyti suoritti tehtävät ihan täpöllä. Vuoroa odotellessa sitä ei kiinnostanut mikään muu kuin itse luola. Nyt Lyytille jäi kotitehtäväksi pohtia, miten päästä ahdingon läpi. Lyytin pitäisi keksiä kääntää itsensä kyljelleen.. Sitä älynväläystä odotellessa koirat toivottavat kaikille oikein ihanaa syksyä! :)


Käytiin heittelemässä omppuja tyttöjen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti