tiistai 17. tammikuuta 2012

Jospa nyt vihdoinkin...

Niin,on tämän blogin aloitus hieman venähtäny..
Tässä blogissa pääset siis seuraamaan 2 cairnterrieri neidin elämää Tartossa, jonne he ovat joutuneet muuttamaan omistajan eläinlääkäriopiskelujen vuoksi.

Cairneista vanhempi, Fani, on nyt reilu 2 vuotias maailman ihmisrakkain ja iloisin koira :) Se tuli minulle Partasuun kennelistä joulukuussa 2009.
Fanin kanssa ollaan harrastettu agilityä enemmän ja vähemmän aktiivisesti n. 1,5 vuotta, vielä ei olla kuitenkaan radalle asti päästy, koska kepit ja keinu ovat hieman vaiheessa. Ehkä nekin tämän kevään aikana saataisiin opittua :)
Fanilla on myös melko vahva jälkivietti, jonka vuoksi olisi tarkoitus ensi kesänä mennä katsomaan, mitä se tuumaisi keinoluolasta ja ketusta. Verijälkeä ollaan myös tehty.
Fani on käynyt myös jonkin verran pyörimässä näyttelykehissä. Sieltä meillä on tällä hetkellä saaliina Venäjältä 3 SERTiä, RKF-champion titteli(vahvistettavana) ja viime vkonloppuna Tarton national dog showsta SERT.
Kevään aikana meillä on harkinnassa reissu Pietariin hakemaan se viimeinen puuttuva SERT, jolloin Fani valioituisi niin Venäjän kuin Viron muotovalioksi. Myös pentusuunnitelmia on mahdollisesti tiedossa keväälle ;)

Nuorempi cairnterrierini on 8kk vanha Lyyti. Se tuli viime kesänä minulle sijoitukseen Pepeto´s kennelistä.  Lyytillä riittää virtaa vaikka muille jakaa, se on myös hyvin isoegoinen pieni koira ja välillä koetellut niin minun kuin Faninkin hermoja :D Päivääkään en silti ole katunut päätöstäni toisen koiran hankkimisesta, enkä parempaa koiraa olisi voinut toivoa! Lyyti pääsee helmikuussa myös aksailemaan,sillä meillä alkaa täällä Tartossa alkeiskurssi. Voisin kuvitella, että tuo rämäpää on sinne aivan onnen omiaan :)
Lyyti kävi myös viime viikonloppuna pyörähtämässä näyttelykehässä, tuloksena saatiin ROP-pentu + KP ruusuke. Tuomari tykkäsi hirveästi Lyytistä ja oli kirjoittanut vielä arvostelun loppuun "Dog has attitude" :D

1 kommentti: