sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Tytöt kettuilee

Eilen, lauantaina, käytiin pitkästä aikaa katsomassa kettua ja keinoluolaa.
Jõgevaan oli rakenettu uusi hieno luola. Nykyään täällä on putkessa ylämäki-alamäki-osa, 2 ahdinkoa (15x18 cm), 18-reikäiset pellit ja multapohja. Kokeessa koiran ja ketun "kontakti" (peltiä raotetaan, mutta rajataan kosketus), 1. pesä <5min haukkua, 2. pesä <10min ja mahdollisuus tuloksiin 1-3!

Voi mahdoton, miten molemmat tytöt olivat edistyneet sitten viime syksyn, vaikka ei treeneissä oltu käytykään!!
Lyytin ongelma on edelleen haukku. Neiti menee pirun hyvin luolaan sisään ja liikkuu kokoonsa nähden nopeasti, eikä hauku turhia ennen ketun pesälle pääsyä :) Lyyti jaksaa haukkua hetken, mutta lopettaa nopeasti, kun mitään ei tapahdu. Ilmeisesti Lyytin mielestä ei ole järkeä haukkua turhaan, kettuhan on löytynyt jo :D Neidin luonteelle voisi sopia paremmin Suomen luolasäännöt. Siellä kun kokeessa(ja ilmeisesti myös harjoituksissa on sama mahdollisuus)kettu ja koira ovat nenät vastakkain ilman reikäpeltiä. Uskon, että tälläisessä tilanteessa Lyyti toimisi paremmin, koska touhussa olisi sen mielestä jotain mielenkiintoa, kun se näkisi konkreettisesti ketun. Eihän kukaan jaksa montaa minuuttia haukkua reikäseinää, jos mitään ei tapahdu! Toisaalta eilinen kettu ei ollut hirveän aktiivinen, joten sekin osaltaan saattoi vaikuttaa asiaan. Kokonaisuuten olin kuitenkin tosi tyytyväinen. Syksyllä oli vielä ongelmia luolassa liikkumisessa ja sisään menossa, nyt näistä ei ollut tietoakaan!

Fani yllätti myös positiivisesti! Syksyllä se hieman vielä arasteli kettua, mutta nyt haukkui pirun hyvin, eikä pelosta ollut tietoakaan. Fanin ongelma puolestaan on luolaan meno. Neiti ei suostunut menemään sisään ilman avustusta. Luolassa se kuitenkin liikkui hyvin, tarvitsi ainoastaan pientä ohjausta välillä. Ketun pesälle päästyään Fani olisi haukkunut vaikka maailman loppuun asti ja oli myös pirun vihainen! Kävi peltiin kiinni kuin vanha tekijä :D Uskon kuitenkin, että muutamalla treenillä alkaa sisään menokin sujua. Fanin täytyy vaan hiukan vielä syttyä enemmän :)

Uusi keinoluola


Lyyti haukkumassa

Fani tutustuu kettuun

Tässä vielä pari videota tyttöjen touhuista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti